Yiannis Ploutarhos

Fan Blog

14/12/10

Γιάννης Πλούταρχος - Αl Bano Carrisi : «Δύο Φωνές, Μία Ψυχή»


 
Εχθές το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, της πρώτης συνεργασίας των Al Bano Carrisi και Γιάννη Πλούταρχου, στην αίθουσα «Galaxy Room», του Ξενοδοχείου «Ηilton» Αθηνών, με την παρουσία όλων των δημιουργών στα ΜΜΕ και μπροστά σε τυχερούς θαυμαστές του Γιάννη Πλούταρχου.

Δώδεκα τραγούδια - επιλογές από τη δισκογραφία των δύο καλλιτεχνών -που ηχογράφησαν πριν λίγους μήνες στην Ιταλία- σηματοδοτούν ένα μουσικό ταξίδι που θα απολαύσουμε πολύ σύντομα.
«Αυτή είναι πραγματικά μια μεγάλη συνεργασία» δηλώνει ο Al Bano. «Δύο πρόσωπα, μια φυλή . Δύο φωνές, 12 τραγούδια, απ’ τα πιο όμορφα που υπάρχουν. Και πάνω απ’ όλα μια μεγάλη μουσική ένωση με μεσογειακή έκφραση. Αυτή η συνεργασία θα είναι όπως το ταξίδι του Οδυσσέα γεμάτο όμως από όμορφα πράγματα και όμορφες μουσικές που θα ανακαλύπτουμε συνέχεια και όχι μόνο...». «Τραγουδάω με τη μεγαλύτερη ιστορία του ιταλικού τραγουδιού», δηλώνει ο Γιάννης Πλούταρχος. «Είναι τόσο μεγάλη η τιμή που μου κάνει που ούτε να το ονειρευτώ δεν θα μπορούσα» συμπληρώνει.
Στο νέο album με τίτλο «Δύο Φωνές Μία Ψυχή», που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο από τη «Ηeaven Music», ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδάει και στα ιταλικά, όπως το «Felicita» ενώ ο Al Bano ερμηνεύει το «Φίλε» στα ιταλικά.

«Χρόνια τώρα σκεφτόμουν πώς να βγάλω την ελληνική μουσική έξω από τα σύνορα. Είναι τόσο μεγάλη η τιμή που μου κάνει ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της Ιταλίας, όπως θα έλεγα ο Καζαντζίδης. Τραγουδάω με τη μεγαλύτερη ιστορία του ελληνικού τραγουδιού , ούτε να το ονειρευτώ δεν μπορούσα. Εύχομαι αυτή η συνεργασία να μην σταματήσει εδώ», λέει ο Γιάννης Πλούταρχος.«Δεν θα έκανα ποτέ κάτι πρόχειρο, έτσι απλά για να το κάνω. Το έκανα με πάρα πολύ προσοχή, και με πάρα πολύ αγάπη».
«Πρόκειται για έναν μικρό Al Bano (ανεφερόμενος ο ίδιος ο Al Bano, στον Γιάννη Πλούταρχο). Ο Άκης Ευαγγέλου υπήρξε ο ηθικός αυτουργός για αυτή τη συνεργασία . Πρόκειται για μία μεγάλη συνεργασία, Στην αρχή ήθελα να τιτλοφορήσουμε το CD "Una faccia una razza" επειδή αφορά δύο πρόσωπα , μία φυλή. Δύο φωνές , μία ψυχή είναι το καλύτερο. Και πάνω από όλα μια μεγάλη μουσική ένωση με μεσογειακή έκφραση. Αυτή η συνεργασία θα είναι όπως το ταξίδι του Οδυσσέα γεμάτο όμως, από όμορφα πράγματα και όμορφες μουσικές που θα ανακαλύπτουμε συνέχεια και όχι μόνο», αποκαλύπτει ο Al Bano.
«Ο Γ. Πλούταρχος διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι τραγουδιστές που τραγουδούν με την ψυχή τους. Έχει μια υπέροχη φωνή, η φωνή του περνάει μέσα από την ψυχή του, για να βγει από το λαρύγγι του για να γίνει φωνή. Αυτό είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, που διακρίνει μεγάλους καλλιτέχνες», λέει ο ίδιος.
«Ένα όνειρο που το ζήσαμε κι έχει πολύ συνέχεια ακόμα», εξομολογήθηκε ο Θάνος Γεωργουλάς.
Στο συγκεκριμένο album επίσης υπογράφουν, ο Cristiano Minellono και ο δημοσιογράφος-στιχουργός Μιχάλης Αβατάγγελος

Περισσότερες φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου

Ετικέτες